Първоначално публикувано от cuiceka
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за тампони на стабилизиращата щанга
Collapse
X
-
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
-
тампоните са черни гумени ,след смяната им колата стана супер тиха ,но сега в студа започна да тропа много ,сложих ги защото доста колеги са доволни от тях , явно гумата не е качествена ,колата е проверена преди 1 седмица и всички носачи и биалетки са окalfa romeo 156 1.9 jtd
Comment
-
колата е проверена преди 1 седмица и всички носачи и биалетки са ок
Скърцат и тропат, както и горните тампони, така и долните.
На мен пък точно ми харесва, че при отрицателни темп. тия ладовите поне засега са още меки ....
Comment
-
Първоначално публикувано от pironkov66 Покажи съобщениеАко може да използвам темата някой запознат ли е с кросвагона дали е възможно да се сменят тампоните без да се сваля магарето погледнах я на канал и е разпробита сменяни са вече и ако някой знае размера че четох на едно място че са 23 но не съм сигуренПо-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Колеги сменяха ми тампоните на щангата на моята 147-ца, но сложих оригинални по 15лв. парчето понеже не се бях сетил за ладовите, но както и да е. Та въпросът ми е следния, майстора е свалял магарето, за да свали щангата да е разкапсолова и сега се чудя трябва ли да правя стенд на предницата или не, защото майстора ме убеждава, че не трябва ??Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеТцъ.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.
Comment
-
Принципно при сваляне на мост и долни носачи ако човек рече може да монтира едната страна с около 3-4мм по напред или назад от другата, независимо че моста има фиксатори, както и че долните носачи се захващат само в едно положение.....принципно може да стане.....лично аз съм го правил и пробвал това.......
Не носи ли колата нанякъде след тая манипулация може и да не се минава реглаж......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Бе аз усещам, че не е като преди да ги сменят... преди като минавах през дупки не ми дърпаше волана, а сега леко дърпа няма значение с кое колело ще влзена в дупката придърпва си ту наляво , ту надясно! И си мисля, че трябва да я мина през реглаж...Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.
Comment
-
Некадърен монтаж!!!
Препръсквай си редовно полиуритана с грес на спрей, че иначе и той ще свърши бързо!sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Comment
-
Здравейте колеги , още когато взех колата когато реших да сменя изцяло предницата за да съм си сигурен ,че няма да имам нежелани проблеми за напред долните носачи смених с нови ,горните ги рециклирах с полиуретан и напълних шарнирите тъй като не бяха много заминали ,смених също и тампоните на реактивната щанга с полиуретанови и взех чисто нови биалетки TRW.До ден днешен горните ми носачи не са мръднали ,но за тампоните на щангата не мога да кажа същото на по-малко от 2 месеца и ги изкарах на парчета от по 5 см. Затова поразгледах тази тема и няколко други ,допитах се хора който са се занимавали точно и намерих ,че тампоните за реактивната щанга на Москвич 412 пасват почти идеално на мястото си и най-важното от всичко ,че са каучукови и са доста меки. Смених ги във гаража и от тогава минаха вече 3 месеца и няма абсолютно никакви шумове и вибрации ,което ме озадачава и очаквам в най-скоро време да се проявят симптоми. Във крайна сметка тези ми излязоха 4 лв двата ,а в магазина ми искат по 20 лв. за оригинални ,а и видях колко издържа и полиуретана. Поздрави.
ето и снимки: http://iv4o0brigadir.snimka.bg/autom...59223.32621363
http://iv4o0brigadir.snimka.bg/autom...59223.32621364
http://iv4o0brigadir.snimka.bg/autom...59223.32621369
http://iv4o0brigadir.snimka.bg/autom...59223.32621362
Comment
Comment