Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за тампони на стабилизиращата щанга

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от cuiceka Покажи съобщение
    колеги моите са на 6 месеца (ладови ) и от студеното време започнаха да тропат доста , преди това бях с полиоретанови , те изкараха около 8 месеца сега направо не знам какви да слагам , преди да стане студено не се чуваше нищо
    Има едни дето са по-скоро сиви отколкото черни.Качествените, поне от това което съм гледал, са черни, гумата е лъскава и са относително твърди.Другите са чувствително по-меки като ги стиснеш.Ми слагай пак ладови поне са по левче.Не знам какъв им е проблема на тия коли, както писах някъде на ладата за 27 години съм сменял два пъти, а съм я карал и такси и работна и какво ли не.Пък и огледай и другите тампони, напречния тампон на долния носач...
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

тампоните са черни гумени ,след смяната им колата стана супер тиха ,но сега в студа започна да тропа много ,сложих ги защото доста колеги са доволни от тях , явно гумата не е качествена ,колата е проверена преди 1 седмица и всички носачи и биалетки са ок
      alfa romeo 156 1.9 jtd

Comment

Ако може да използвам темата някой запознат ли е с кросвагона дали е възможно да се сменят тампоните без да се сваля магарето погледнах я на канал и е разпробита сменяни са вече и ако някой знае размера че четох на едно място че са 23 но не съм сигурен

Comment

колата е проверена преди 1 седмица и всички носачи и биалетки са ок
          ако са ги проверявали, докато са на колата, не можеш да си сигурен.
          Скърцат и тропат, както и горните тампони, така и долните.

На мен пък точно ми харесва, че при отрицателни темп. тия ладовите поне засега са още меки ....
          ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от pironkov66 Покажи съобщение
            Ако може да използвам темата някой запознат ли е с кросвагона дали е възможно да се сменят тампоните без да се сваля магарето погледнах я на канал и е разпробита сменяни са вече и ако някой знае размера че четох на едно място че са 23 но не съм сигурен
            То магарето не се сваля само се разхлабва да провисне.Ма на паркинга не става.Имам две щанги и двете са 22мм.Някъде по средата на темата съм сложил снимки.Слагай ладови и свиркай.

Comment

Колеги сменяха ми тампоните на щангата на моята 147-ца, но сложих оригинални по 15лв. парчето понеже не се бях сетил за ладовите, но както и да е. Та въпросът ми е следния, майстора е свалял магарето, за да свали щангата да е разкапсолова и сега се чудя трябва ли да правя стенд на предницата или не, защото майстора ме убеждава, че не трябва ??
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115 к.с. + remap + straight pipe ~ 150к.с.

Comment

Тцъ.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                  Тцъ.
                  Това като "НЕ" ли да го приемам колега?

Comment

Няма нужда от реглаж.

Comment

Принципно при сваляне на мост и долни носачи ако човек рече може да монтира едната страна с около 3-4мм по напред или назад от другата, независимо че моста има фиксатори, както и че долните носачи се захващат само в едно положение.....принципно може да стане.....лично аз съм го правил и пробвал това.......
                      Не носи ли колата нанякъде след тая манипулация може и да не се минава реглаж......
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Бе аз усещам, че не е като преди да ги сменят... преди като минавах през дупки не ми дърпаше волана, а сега леко дърпа няма значение с кое колело ще влзена в дупката придърпва си ту наляво , ту надясно! И си мисля, че трябва да я мина през реглаж...

Comment

Ми ако имаш някакви съмнения мини на реглаж да ти е мирна главата.

Comment

Днес смениха тампоните на стаб. щанга с полиуретанови , старите са от лада на 5 месеца , качвам снимки на старите ,коментарите от вас
                            Attached Files
                            alfa romeo 156 1.9 jtd

Comment

Некадърен монтаж!!!

Препръсквай си редовно полиуритана с грес на спрей, че иначе и той ще свърши бързо!
                              sigpic
                              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                              147 JTDm 140-Малката манекенка
                              GT- JTDm 150

Comment

Здравейте колеги , още когато взех колата когато реших да сменя изцяло предницата за да съм си сигурен ,че няма да имам нежелани проблеми за напред долните носачи смених с нови ,горните ги рециклирах с полиуретан и напълних шарнирите тъй като не бяха много заминали ,смених също и тампоните на реактивната щанга с полиуретанови и взех чисто нови биалетки TRW.До ден днешен горните ми носачи не са мръднали ,но за тампоните на щангата не мога да кажа същото на по-малко от 2 месеца и ги изкарах на парчета от по 5 см. Затова поразгледах тази тема и няколко други ,допитах се хора който са се занимавали точно и намерих ,че тампоните за реактивната щанга на Москвич 412 пасват почти идеално на мястото си и най-важното от всичко ,че са каучукови и са доста меки. Смених ги във гаража и от тогава минаха вече 3 месеца и няма абсолютно никакви шумове и вибрации ,което ме озадачава и очаквам в най-скоро време да се проявят симптоми. Във крайна сметка тези ми излязоха 4 лв двата ,а в магазина ми искат по 20 лв. за оригинални ,а и видях колко издържа и полиуретана. Поздрави.
                                ето и снимки: http://iv4o0brigadir.snimka.bg/autom...59223.32621363
                                http://iv4o0brigadir.snimka.bg/autom...59223.32621364
                                http://iv4o0brigadir.snimka.bg/autom...59223.32621369
                                http://iv4o0brigadir.snimka.bg/autom...59223.32621362

Comment

Working...
                                X